2024-05-26 12:59:25

Güvensiz olan sokaklar değil vicdanlardır!

Ozan Balık

26 Mayıs 2024, 12:59

‘Sokakta yaşayan canlarımız öldürülmesin’ demek ‘sokaklarımız güvensiz olsun’ demek değildir. Durumu başkalaştırıp içinizdeki körelmiş vicdanınızı rahatlatmaya çalışmayın! 
Vicdanların sesini dinlemek istiyorsanız, öncelikle çocuk işçiliği sorununu Meclis'e getirin. İşçi Sağlığı ve İş Güvenli (İSİG) Meclisi'nin raporuna göre son 10 yılda 14 yaş ve altı 234, 15-17 yaş arası ise 437 çocuk olmak üzere 671 çocuk işçinin hayatını kaybetti.
Her çocuğumuz bir candır, bir istatistik değil. Ama yüzlerce çocuğumuzun katledildiği sisteme müdahale etmek, hem de hiç bir canı yakmadan çözülebilir bir konu iken, çok daha öncelikli olamaz mıydı?
Sokakta hırçın ve sürü oluşturan köpeklerimizi kısırlaştırıp onları rehabilite edecek mekanların oluşması için bütçe oluştursan sorun falan kalmaz! Bu işi bütçesi sınırlı belediyelere atmak çözüm değil, çözümsüzlük üretir! 

Birçok ilimizde doğal yaşam alanları da mevcut. Buralara besleme üniteleri kurulabilir. Veteriner kontrolünde oluşacak bu yerde köpeklerimiz hem mutlu hem de sağlıklı olabilir. 

Belediyelerimiz ve ilgili bakanlıklar ortak projeler geliştirerek bu sorun hiçbir canlının canı yanmadan çözülebilir.

AKP iktidarı işine geldiğinde  Avrupa’nın uygulamalarını örnek gösteriyorken işine gelmediğinde Avrupa ülkelerine hakaretler yardırıyor. 
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’nin almış olduğu birçok kararı yok sayan AKP sorunu çözecek vizyonlu projeler üretemeyince yok Avrupa’da böyle yapıyor, yok şöyle… Biz bu yasayı kabul etmiyoruz ! Mantıklı düşünen vicdanlı hiç kimse de kabul etmez! 
Ülkemizin gerçek gündemi ekonomik kriz,hayat pahalılığıdır. Sanırım yerel seçimlerin yenilenecek olan yerlerde vatandaşların bu gerçek gündemden uzak kalarak başarılı olmayı öngörüyor! 
Ekonominin gerçek temel sorunu adalet,demokrasi ve üretimdir!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.