CHP'li Yavuzyılmaz, satılacak 19 kurumu sıraladı

Zonguldak

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in devlete ait 19 şirketi örtülü bir özelleştirme sürecine sokmak istediğini söyledi.

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in devlete ait 19 şirketi örtülü bir özelleştirme sürecine sokmak istediğini söyledi. Yavuzyılmaz “İlgili kanun taslağı kurumlara gönderildi” dedi.

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in devlete ait 19 şirketin ‘sessiz ve örtülü’ bir şekilde özelleştirme sürecine sokmak istediğini tespit ettiklerini söyledi.

Yavuzyılmaz, Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) altında faaliyet gösteren Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim (BOTAŞ), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi (TŞFAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) gibi şirketlerin yer aldığı 19 kuruluşla ilgili atılacak bu adım için hazırlanan kanun taslağını ilgili kurumlara gönderildiğini öne sürdü.

AK PARTİ 19 KİT’İN YÖNETİMİNE YANDAŞLARINI DOLDURMA HAZIRLIĞINDA’

Yavuzyılmaz söz konusu taslakla ilgili bilgiler vererek şu yorumu yaptı: “Devlete ait 19 şirketin genel müdürlükleri ve yönetim kurulları arasındaki bağ koparılıyor! Kanun teklifi taslağına göre; Genel müdürler yönetim kurulu başkanı olamıyor. Yönetim kurulu başkan vekili de olamıyor. Hatta yönetim kurulu üyesi olarak atanmayabilirler. Genel müdür yardımcıları da yönetim kurulunda yer alamayacaklar. Peki yönetim kurulunda kimler yer alacak? Kamuda, uluslararası kuruluşlarda, özel sektörde 10 yıl tecrübesi olan herkes! Yani uzmanlık, sektöre uygun tecrübe veya liyakat şartı bulunmuyor. 10 yıl sigortası olsun yeter deniyor. AK Parti 19 KİT’in yönetim kurullarına özel sektörden gelen yandaşlarını doluşturma hazırlığı içinde!”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.