Kuşadası Belediyesi "Çocuklar Sağlıklı Büyüsün" diye çalışıyor

Resmi Reklamlar

Kuşadası Belediyesi, artan enflasyon rakamları nedeniyle alım gücü giderek düşen dar gelirli hemşehrilerinin çocukları için yaşama geçirdiği “sağlıklı beslenme desteği projeleri” ile yüzleri güldürmeyi sürdürüyor.

Kuşadası Belediyesi, artan enflasyon rakamları nedeniyle alım gücü giderek düşen dar gelirli hemşehrilerinin çocukları için yaşama geçirdiği “sağlıklı beslenme desteği projeleri” ile yüzleri güldürmeyi sürdürüyor.

Bir buçuk yıldır her ay ortalama 1500 çocuğa süt ve beslenme çantası desteğinde bulunan Kuşadası Belediyesi, çocukların dengeli ve sağlıklı gelişimlerine destek olduğu gibi dar gelirli ailelerin bütçesine de önemli bir katkı sağlıyor. Öte yandan son iki yıldır, kentte öğrenim gören üniversite öğrencileri için sunulan ücretsiz akşam yemeği hizmetinin, yeni akademik yılda da sürmesi için hazırlıklar devam ediyor.  

HER ÇOCUĞA AYDA 8 LİTRE SÜT

Kuşadası Belediyesi tarafından, dar gelirli ailelerin çocuklarının sağlıklı büyüyebilmesi için sürdürülen süt desteği projesi 17 ayı geride bıraktı. 'Kuşadası'nda çocuklar lıkır lıkır süt içiyor' sloganı ile yürütülen destek kapsamında Tire Süt Kooperatifi'nden temin edilen sütler, sağlıklı ve geri dönüştürülebilir 1 litrelik tetra pak ambalajlar içerisinde başvuru yapan ve tespit edilen tüm ihtiyaç sahibi ailelerin adreslerine ulaştırılıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2-5 yaş arası her bir çocuk için aylık 8 litre sütü imza karşılığında ailelere teslim ediyor.

BESLENME ÇANTALARI KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN

Kuşadası Belediyesi, süt desteğinin yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelerin ilk ve ortaokulda öğrenim gören 6-14 yaş arası çocukları için başlattığı “Beslenme Saati” projesini de sürdürüyor. Gıda fiyatlarındaki yüksek artış sebebiyle öğrencilerin dengeli ve yeterli beslenme konusunda yaşadığı sıkıntıları en aza indirmek amacıyla başlatılan proje ile belirlenen ailelerin çocuklarına haftanın 5 günü beslenme desteği veriliyor. Beslenme paketlerinde çiğ kuruyemiş, mevsim meyveleri, meyve suyu, su, süt ve sandviç ekmeği yer alıyor.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ AKŞAM YEMEĞİ

Kuşadası Belediyesi, kentte öğrenim gören üniversite öğrencilerini de unutmuyor. Kentte ailelerinden uzakta öğrenim gören üniversite öğrencilerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı hafifletmek amacıyla Kuşadası Belediyesi tarafından iki yıl önce başlatılan ücretsiz akşam yemeği uygulaması 2024-2025 akademik yılında da devam edecek.  Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yurtta kalan üniversite öğrencileri, Gazibeğendi Tesislerinde kendileri için hazırlanan 4 çeşitlik akşam yemeği hizmetinden faydalanabilecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.