"Ne alıp veremediğiniz var Muğla'yla?"

Muğla

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin “yeşili ve mavisiyle gözbebeğimiz Muğla’da iktidarın başlattığı talan ve rant düzeni Muğla’ya büyük zararlar veriyor” diyerek iktidara yüklendi.

TBMM’nin son çalışma gününde Genel Kurul Kürsüsünden iktidara seslenen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin “yeşili ve mavisiyle gözbebeğimiz Muğla’da iktidarın başlattığı talan ve rant düzeni Muğla’ya büyük zararlar veriyor” diyerek iktidara yüklendi.

Girgin şunları söyledi; “Okluk Koyunda yapılan yazlık saray faciası, Gökova imar planı fiyaskosu, Bodrum’da 1.1 milyon metrekare alanın kamu arazisinden çıkarılıp yapılaşmaya açılması,Fethiye yassıca adası ve Kabataş pilajının özel şirketlere devri, Marmaris Kumlubük koyunun imara açılması gibi, sayamayacağımız yüzlerce karar ile Muğla kıyılarına adeta çökülüyor.”

DAVALAR AÇILDI

“Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından imar ve çevre konularında 100’ün üzerinde dava açıldı” diyen Girgin “Çevre platformları da hükümetin bu talan politikasına karşı hukuki mücadele sürdürüyor.Yani bir şehrin belediyesi, çevrecisi, milletvekili, halkı, gazetecisi, şehrinin yağmalamaması için mücadele ediyor.Niye? Yeşile düşman, beton sevdalısı iktidardan yaşadığı yeri korumak için. Ne alıp veremediğiniz var Muğla’yla” diyerek tepkisini gösterdi.

YAZ NÜFUSUNA GÖRE DESTEK VERİLSİN

“Yerleşik nüfus üzerinden hesaplanan pay oranlarındaki adaletsizlik giderilmelidir.” Diyen CHP’li Girgin “Turizm sektörünün ağırlıklı olduğu il ve ilçelerde altyapı yatırımlarının daha hızlı bir şekilde çözülebilmesi amacıyla; turizm gelirlerinden veya turizm sektöründeki şirketlerden elde edilen vergi gelirleri üzerinden ayrılacak payın Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak altyapı destek hesabına aktarılması sağlanmalıdır.” Dedi ve yatırımlarda yazlık nüfus esas alınmalıdır çağrısını Meclis kürsüsünden yineledi.

TURİZM MASTER PLANI YAPILMALI, YETKİ YERELDE OLMALI

“Turizm Bakanı’nın görevi kendi otelleri için imar alanları açmak değildir. Turizm Bakanı’nın görevi turizmi 12 aya yaymak, sektörün ve turizm emekçilerinin mağduriyetini önlemek için çözümler üretmektir” diyen Girgin tek taraflı alınan kararların Muğla’ya ve ülke turizmine zarar verdiğini ifade etti.

Girgin konuşmasının devamında şunları belirtti: “Turizm alanları ilan ediliyor, oysa yetki yerelde olmalı, yerelde yerel aktörlerle konuşup verilere, istatistiğe dayanan bir planlama yapılmalıdır. İktidarın 2023 eylem planında Muğla turizmi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sayfalarında sadece Datça eko-turizmi öngörülüyor.

Oysa bütün Muğla için turizm master plan yapılmalı, hangi yerde ne gibi yatırımlar yapılmalı, yatak kapasitesi ne olmalı, hangi tür tesisler olmalı, hangi çeşit turizm bu işin içine katılmalı ve yat turizmi geliştirme yolları gibi örgütsel modeller öngören strateji geliştirilip yenilikçi adımlar atılmalıdır.”

MUÇEV LİMİTED ŞİRKETİNİN ATTIĞI HER ADIMIN TAKİPÇİSİYİZ

“MUÇEV Limited Şirketi, Muğla bölgesinde bulunan dünyaca ünlü 14 plaj, iskele, koy ve tesisin işletme ve ihaleye verme hakkını aldı. Kıyılarda kamu yararının sağlanması için esas olan kıyı şeritlerinin yerel yönetimlere tahsis edilmesidir” diyen Girgin Meclis kürsüsünden iktidara şu soruları yöneltti:

Söz konusu alanların MUÇEV Limited Şirketine devrinin hukuki dayanakları nelerdir?

Kamu gücünü arkasına almış bir sermaye şirketinin denetimine yönelik mevzuat nedir?

MUÇEV Limited Şirketi, kamusal varlığımız olan kıyılarımızı, kamunun gücüyle Sayıştay denetimine tabi olmadan yönetmek için mi kurulmuştur?

Girgin son olarak: “Bu kürsüden sesleniyoruz. Muçev Limited Şirketi’nin attığı her adımın takipçisiyiz, Bunu aklınızdan çıkarmayın!”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.