Başkan Seçer: "Çocuklar bizim geleceğimiz"

Mersin

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Hizmet Binası’nda yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sahnesi’nde Şehir Tiyatrosu’nun ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ isimli çocuk oyununu izlemeye gelen çocuklarla bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Hizmet Binası’nda yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sahnesi’nde Şehir Tiyatrosu’nun ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ isimli çocuk oyununu izlemeye gelen çocuklarla bir araya geldi.

Kuvayi Milliye İlkokulu’ndan gelen 7-12 yaş aralığındaki toplam 90 öğrenci Belediye Binası’ndaki Çocuk Sahnesi’nde çocuk tiyatrosu izledi. Çocuk oyununu izlemek için Belediye Binası’na gelen çocuklar da Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından güler yüz ile karşılandı. Çocukları oyun çıkışında Belediye Hizmet Binası’ndan Başkan Seçer uğurladı.

Seçer, kültür-sanat aktivitelerinin de gerçekleştirilebileceği Belediye Binası’nı çocukların ve halkın hizmetine açtıklarını vurguladı. Her hafta oyun gösterimi yapılacak olan Çocuk Sahnesi sayesinde, Büyükşehir’in hizmet binasında çocukların şen sesleri yükselecek.

Belediye Hizmet Binası’nda bulunan sahne hakkında bilgi veren Başkan Seçer, “Bundan sonra belediyemizde her hafta öğrencilerimiz tiyatro izleme imkânı bulacaklar. Belediye binaları halkın korkarak gireceği yerler olmamalı. Bir mesaj olsun diye Belediye binamızda bu tiyatro sahnesini düzenledik. Çok da şık bir sahne oldu” diye konuştu.

Çocuklara kültürü ve sanatı sevdirmek istediklerini kaydeden Seçer, “Çocukların sanatın her alanında olmaları, kendilerinin iyi bir birey olarak yetişmeleri açısından önemli. Tiyatro da hayatın ta kendisi. Çocukların da tiyatro izlemesi mutlaka onlara bir şeyler öğretecektir, birikimlerine birikim katacaktır, sanata ilgilerini artıracaktır” diye konuştu. Mersin’in kültür ve sanatla anılan bir kent haline gelmesini istediklerini söyleyen Seçer, “Bunun için de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kültüre, sanata, spora her türlü desteği, yatırımı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Hizmet Binası’nda yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sahnesi’nde Şehir Tiyatrosu’nun ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ isimli çocuk oyununu izlemeye gelen çocuklarla bir araya geldi. Toroslar İlçesi Kuvayi Milliye İlkokulu’ndan gelen 7-12 yaş aralığındaki toplam 90 öğrenci Belediye Binası’ndaki Çocuk Sahnesi’nde çocuk tiyatrosu izledi.

Çocuk oyununu izlemek için Belediye Binası’na gelen çocuklar da Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından güler yüz ile karşılandı. Çocuklara oyun çıkışında kumbara ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan pamuk şekerlerinin dağıtımı yapıldı. Çocukları oyun çıkışında Belediye Hizmet Binası’ndan Başkan Seçer uğurladı.

Büyükşehir’in Yeni Hizmet Binası adeta bir kültür-sanat yuvası haline geldi

Seçer, kültür-sanat aktivitelerinin de gerçekleştirilebileceği Belediye Binası’nı çocukların ve halkın hizmetine açtıklarını vurguladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni hizmet binasına açtığı Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sahnesi ile de Büyükşehir Binası’nı adeta bir kültür-sanat yuvası haline getirdi. Her hafta oyun gösterimi yapılacak olan Çocuk Sahnesi sayesinde, Büyükşehir’in hizmet binasında çocukların şen sesleri yükselecek.

Oyun büyük alkış aldı

Işık Kasapoğlu’nun yazıp, Ozan Erdönmez’in yönettiği tek perdelik “Dünyanın Eski Zamanlarında” Çocuk Oyunu’nun Işık Tasarımı’nı da Salim Yücel yaptı. Zehra Alev Tol’un Dekor Tasarımı ile izleyicisiyle buluşan oyunun Yönetmen Yardımcısı Gülhatun Kutlay, Reji Asistanı Bengü Polat’tı. Oyuncu Mustafa Dincir, Dünyanın Eski Zamanları’nda İsimli Tiyatro Oyunu ile izleyenlerden büyük alkış aldı.

Seçer’den çocuklara müjde; “Burada her hafta öğrencilerimiz tiyatro izleme imkanı bulacak”

Tiyatro öncesi çocuklarla bir araya gelen Başkan Seçer, çocukların neşesine ortak oldu. Büyükşehir Belediyesi’ni devamlı ziyaret etmeleri için çocuklara çağrıda bulunan Seçer, “Büyükşehir Belediyemiz çok güzel. Bundan sonra her zaman gelin. Aranızda belediye başkanı olmak isteyen rakiplerimiz de bir hayli fazla ama önce okullarınıza devam edeceksiniz, başarılı olacaksınız, düzenli çalışacaksınız, bol bol kitap okuyacaksınız, spor yapacaksınız, arkadaşlarınızla iyi ilişkiler kuracaksınız ve sosyalleşeceksiniz. Her şeyden önemlisi birbirinizi çok sevmeniz. Ben de sizleri çok seviyorum” dedi.  

Çocuklara tek perdelik ve çok güzel bir oyun izleyeceklerini söyleyen Seçer, “Açılışı da ilk olarak siz yapıyorsunuz. Belediyemizde bundan sonra da her hafta öğrencilerimiz tiyatro izleme imkanı bulacaklar. Sizlere iyi seyirler diliyorum ve sizleri seviyorum. Ailenize selamlarımı söylüyorsunuz. Kendinize iyi bakın. Derslerinize düzenli çalışın ama sakın bol bol kitap okumayı unutmayın” diyerek çocuklara iyi seyirler diledi.

“Çocuklar bizim geleceğimiz”

Tek perdelik bir oyun sergileneceğini söyleyen Seçer, her hafta bir okulu belediye binasında ağırlayacaklarının altını çizdi. Çocukları çok önemsediklerini kaydeden Seçer, “Çocukları bizim geleceğimiz olarak görüyoruz. Sanatın her alanında olmaları, kendilerinin iyi bir birey olarak yetişmeleri açısından önemli. Tiyatro da hayatın ta kendisi. Çocukların da tiyatro izlemesi mutlaka onlara bir şeyler öğretecektir, birikimlerine birikim katacaktır ve sanata ilgilerini artıracaktır” diyerek, ‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın Projesi’ kapsamında Mersin’in 13 ilçesinde 21 bin çocuğu tiyatro ile buluşturduklarını söyledi.

“Mersin kültürün, sanatın var olduğu ve bununla anıldığı bir kent haline gelsin”

Belediye’nin halkın Belediyesi olduğunu belirten Seçer, “Belediye binaları halkın korkarak gireceği yerler olmamalı. Bir mesaj olsun diye Belediye binamızda bu tiyatro sahnesini düzenledik. Çok da şık bir sahne oldu. Umut ediyorum önümüzdeki günlerde de çok değerli ve güzel temsiller olacak” dedi. Şehir Tiyatrosu’nun da sezonu 11 Ekim’de açacağını hatırlatan Seçer, “Mersin kültürün, sanatın var olduğu ve bununla anıldığı bir kent haline gelsin istiyoruz. Bunun için de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kültüre, sanata, spora her türlü desteği ve yatırımı yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çocuklardan Büyükşehir’in Çocuk Sahnesi’ne tam not

Çocuklardan Belinay Güngör, çocuk oyununun çok güzel olduğundan ve çok eğlendiğinden söz ederek,  “Çok heyecanlıydım. Belediye Binası’na ilk kez geldim ve başka zaman hiç gelmemiştim. Belediye binasına gelmek beni çok mutlu etti. İlk kez böyle bir şey gördüm. Arkadaşlarım da oyunu çok beğendi” diye duygularını ifade etti. Çocuklardan Ayşe Yalman ise “Çocuk oyunu çok güzeldi ve eğlenceliydi. Bize oyun sonrasında pamuk şeker verdiler. Belediye Başkanı’na çok teşekkür ediyoruz. Belediyede bir Çocuk Sahnesi olması da bana ilginç ve çok güzel geldi. Bundan sonra buradaki her hafta sahnelenen oyunlara muhakkak geleceğim” dedi.

Çocuklardan Berat Efe Bolat, oyunun çok güzel olduğunu anlatarak, “İlk kez geldiğim için çok mutluyum. Belediye Başkanı’nın da ellerinden öperim. Çok heyecanlıydım, oyun da çok iyiydi ve çok beğendim.  Belediye’ye sık sık geleceğim” ifadelerini kullandı. Çocuklardan Cennet Yalman da “Tiyatro çok güzeldi. Belediye Binası’nda bir Çocuk Sahnesi’nin olması çok ilginç ve çok güzel bir şey” diye belirtti.

Emine Eylül Aksay ise oyunu çok beğendiğinden söz ederek, “Belediye Başkanımız bize böyle bir tiyatro hazırladığı için çok mutluyum ve kendisine çok teşekkür ediyorum. Burada bizi çok güzel karşıladılar ve bize çok değer gösterdiler. Onlara çok teşekkür ediyorum. Ben Belediye Binası’na daha önce hiç gelmedim. Belediye Binası’nda böyle bir şeyin olması ve çocuklara ilgi gösterilmesi gerçekten çok güzel” diye mutluluğunu anlattı.

Oyun hakkında…

Tarihin çok eski dönemlerinin hikâyelerini, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli unsurlarından meddahlık ile sahneye taşıyan “Dünyanın Eski Zamanlarında”, çocuklara masalsı bir evren sunuyor. Şarkılarla, danslarla, kuklalarla bezenmiş olan oyunumuz, kültürel mirasımızın eşsiz zenginliklerinden beslenerek minik seyircilerimizin beğenisine sunuluyor. Şehir Tiyatroları’nın 2024-2025 sanat sezonu dolu dolu geçecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.