CHP'li Karabat'tan vergi artışlarına tepki: "IMF'siz IMF programı!"

İstanbul

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Bakan Mehmet Şimşek'in "rasyonel zemin" diyerek halkın yoksullaşmasını hızlandırdığını söyledi

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, üst üste getirilen vergileri eleştirdi. Artan vergilerin "IMF'siz IMF programı" olduğunu söyleyen Karabat, "halkın hem cebi boşaltılıyor, hem de işsizliğe mahkum ediliyor" dedi.

Karabat'ın açıklamaları şöyle:

1) AKP’nin kurtarıcı olarak getirdiği Mehmet Şimşek ne demişti? “Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır.” Vergileri şimşek gibi yağdırmaktan başka bir şey yapmıyor.

2) Rasyonel zemin kamuda israfı bitirmek, hukukun üstünlüğü ve şeffaflıktır. Şimşek bunların hiçbirini yapmadığı gibi, üstüne TÜİK eliyle enflasyon verisinin manipüle edilmesine de destek oluyor. Halkın soygunu tam olarak burada başladı.

3) Haziran’da TÜİK enflasyonu %3,92 açıkladı. Halkın gerçek enflasyonunu ölçen ENAG’a göre ise %8,54 oldu. Yalan veriler ile enflasyon ile mücadele edilemez. Zamanında Arjantin ve Yunanistan yaptı ve ekonomik yıkımdan kurtulamadılar. Şimşek bunu bilmiyor olamaz.

4) Şunu hatırlatmak isterim: Enflasyon, adı konmamış vergidir. Şimşek işte bu politikayı uyguluyor! Enflasyon verilerinin önemini ayrıntılarıyla şu makalemde anlatmıştım

5) Akaryakıta, araçlara, pasaporta, KDV’ye, ÖTV’ye, tuvalet kağıdına yani iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Gelmeye de devam edecek. Yakında elde kalan son kamu varlıklarının satışını da görebiliriz. Çünkü IMF’siz IMF programı uygulanıyor.

6) İhracat ve ithalatta gerileme başladı. Sanayinin çarkları yavaşlıyor. Bu kadar vergi ve yüksek faizli finansman maliyetleri ile enflasyonun gerilemesi söz konusu değil. Tekstil ve hazır giyim sektörlerinde işten çıkarmalar başladı. Türkiye Yüzyılı dedikleri işte bu!

7) AKP’nin herhangi bir ekonomi programı veya reform planı yok. Şimşek öncülüğünde halkın hem cebi boşaltılıyor, hem de işsizliğe mahkum ediliyor. Yandaşların beslenmesi ve kamuda israf, şatafat son sürat devam ediyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.