CHP'li Gürer: 'Ek gösterge ve taşerona kadro zamanıdır'

Gündem

CHP

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bir taraftan korona virüsle mücadele eden diğer yandan da ekonomik sorunlarla boğuşan ülkemizde, toplumun geneli için büyük moral olacak önerilerde bulundu. 



CHP Milletvekili Gürer, korona virüs mücadelesinde yer alan kamu da çalışan polis ve hemşireler ile öğretmenler için iktidarın birden çok söz verdiği ek göstergelerinin 3600 olarak düzenlenmesi tamda bu virüs mücadelesi döneminde moral olacaktır,  dedi. Gürer "kapanan ve üretime ara veren işletmelerdeki  hiç bir işçi işten çıkarılmamalıdır. Ücretleri ödenmelidir. Yoksul ailelere 2 bin lira yardım sağlanmalıdır. Tüm işsiz kalanlara İşsizlik Fonu'ndan asgari ücret düzeyinde destek sağlanmalıdır ve kamuda halen taşeron olarak çalışanların tamamına kadro verilmelidir" diye konuştu.


 Ömer Fethi Gürer, bu uygulamaların hayata geçmesinin, bu süreçte can pahasına çalışan kesimler ve işsiz kalan yurttaşlar için büyük moral olacağını belirtti. 



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının olumsuz etkilerinin ülkemizde de her geçen gün arttığına dikkat çekti.



HİZMET SEKTÖRÜNDEN ÇOK SAYIDA İŞYERİ KAPANDI


Korona virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler kapsamında hizmet sektöründe çok sayıda işyerinin kapandığını ve üretime ara verdiğini, başta sağlık çalışanları olmak üzere kamu görevlilerinin bu süreçte canla başla mücadele ettiğini ifade eden Gürer, yurttaşların ise hem salgın hem de ekonomik kaygılar nedeniyle büyük bir çöküntü içine girdiğini belirtti.



SOSYAL DEVLET OLMANIN ŞARTI 


Sosyal devlet olmanın en önemli şartlarından birinin de her ne koşulda olursa olsun, devletin yurttaşını koruma ve kollama görevini üstlenmesini gerektirdiğini anlatan Ömer Fethi Gürer, bu kapsama hayata geçirilecek bazı uygulamaların, demoralizeolan toplumun moralini düzeltebileceğini vurguladı.




KAMU ÇALIŞANLARINA 3600 EK GÖSTERGE


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, iktidarın polis, hemşire ve öğretmenler için verdiği 3600 ek gösterge vaadinin üzerinden uzun zaman geçtiğini hatırlatarak, "Memurların ekonomik koşullarını iyileştirecek olan 3600 ek gösterge uygulamasının tüm kamu çalışanlarının lehine derhal hayata geçirilmesi gerekir. Memurların maaşlarının ve emekli olurken alacakları ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının belirlenmesinde önemli rol oynayan  ek 3600 gösterge düzenlemesinin böyle bir dönemde hayata geçirilmesi çok anlamlı bir girişim olacaktır. Zira, iktidar bu vaadini çok uzun zaman önce vermişti. Şimdi en azından korona virüsle mücadelede  tüm kamu çalışanları için uygulamanın hemen hayata geçmesi gerekir" dedi.




TAŞERONLARA DAİMİ KADRO 


CHP Milletvekili Gürer, başta sağlık sektörü olmak üzere belediye şirketlerinde ve kamuda taşeron firmalarda çalışanların da bu dönemde daimî kadroya alınmasının, toplumun tüm kesimlerinin moral ve motivasyonunu yükseltecek bir uygulama olacağına işaret ederek, "696 sayılı KHK ile bazı kamu kurumlarında taşeron olarak çalışanlar daimî kadroya alındı. Ancak çok sayıda kamu kurumunda görevli binlerce personel halen taşeron firmada görev yapıyor. İçinde bulunduğumuz korona virüsle mücadele kapsamında taşeron olarak canla başla çalışan işçilerin sayısı da az değil. Bunların bir an önce daimî kadroya alınması şarttır. Toplum Yararı Projesi kapsamında çalışanlarında kadroya alınması sağlanmalıdır. Yalnız 80 bine yakın Milli Eğitim Bakanlığında Toplum Yararı Projesi çalışan işçi Haziran'da işlerini kaybedeceği dikkate alınarak  TYP kapsamında 10 ay çalıştırılanlar 12 ay çalışıp daimi kadroya alınmalıdır " diye konuştu.




İŞSİZ KALANLARA DESTEK 


Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, korona virüsle mücadele kapsamında yayımlanan genelge ile hizmet sektöründe 250 bine yakın işletmenin kapısına kilit vurulduğunu, çok sayıda işletmenin üretime ara vermek zorunda kaldığını da hatırlatarak, "Zaten işsizlik sorununun hat safhada olduğu ülkemiz ne yazık ki içinde bulunduğumuz süreçte çok büyük bir işsizlik dalgası ile karşı karşıya kalmıştır. Ekonominin durma noktasına geldiği Türkiye'de kapanan ve üretime ara veren işletmelerde 15 milyona yakın çalışan ya geçici olarak ya da tamamen işini kaybetmiştir. Böyle bir ortamda İşsizlik Fonu'nun devreye girmesi gerekir. Resmi rakamlara göre işçilerin çalışırken maaşlarından yapılan kesintilerle oluşan İşsizlik Fonu'nda bugüne kadar 131 milyar TL'nin birikmiş olduğu öngörülmektedir. Şayet bu miktar fonda duruyor ise bu paranın bir bölümü ile işini kaybeden 15 milyona yakın vatandaşa 3 ay süreyle ücret desteği sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.