Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, yaklaşık bin 500 kişinin çalıştığı TEMSA'da üretimin durması ve çalışanların izne gönderilmesinin yürekleri yaktığını söyledi.
Meclis'te konuşarak AKP Hükümeti'ne seslenen Barut, "Yılların emeği ve birikimiyle var olan TEMSA gibi çok önemli bir değerin yok edilmesine seyirci kalmayın. İşsizlik rekorlarının
kırıldığı kentimizde emekçileri işsiz, aşsız ve çaresiz bırakmayın! Fabrikanın üretime devam etmesi, işçilerimizin korunması için bir çözüm planınız var mı? Yoksa Adana'yı yine yalnız mı bırakacaksınız?" dedi.
"ÜRETİME DESTEK OLUN"
Dünyada elektrikli otobüs üretim lideri olan TEMSA'nın istihdam ve üretim açısından çok önemli bir konumda bulunduğuna, kent ve ülke ekonomisine çok ciddi katkı koyduğuna dikkat çeken Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuşarak günlerdir
kamuoyunu rahatsız eden sorunun ortadan kaldırılması için hükümeti göreve çağırdı. Kentin ve ülkenin göz bebeği olan TEMSA'da üretimin durdurulmasının kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Barut, "Fabrikaların kapatılıp yerine AVM'lerin dikildiği, üretimin bitip işsizliğin rekor kırdığı Türkiye'de, ne yazık ki üretene ve çalışana destek verilmiyor adeta köstek olunuyor" diye konuştu.
"ADANA'YI YİNE YALNIZ BIRAKMAYIN"
Hükümet yatırımlarından gerekli payı alamayan Adana'da bugüne dek on binlerce insanın istihdam edildiği, Türkiye'nin sayılı üretim merkezi konumundaki 50'den fazla fabrikanın zaman içinde kapatıldığını anımsatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Yaklaşık bin 500 kişinin çalıştığı, on binlerce insanın hayatına dokunan Adana'daki TEMSA fabrikası borçları gerekçe gösterilerek üretimi durduruyor ve kapatılacağı konuşuluyor. Kent
ve ülke ekonomisine ciddi katkı koyan, yıllık 125 milyon dolar ihracat yapan, yılda 200 milyon dolarlık üretim gerçekleştiren ve Adana’nın bu yıl 2 milyar dolar olan ihracatına çok ciddi katkı koyan bu fabrikamızın içinde bulunduğu durum yüreğimizi yakıyor.
Adana bunun örneklerini çok gördü. Aksantaş'tan Güney Sanayi'ne, Sümerbank'tan TEKEL'e kadar on binlerce insanımızın çalıştığı 50'nin üzerinde fabrikamız özelleştirildi ya da kapatılarak, satılarak yok edildi. Yüreğimizi yakan TEMSA faciasıyla ilgili bir önlem alacak mısınız? Fabrikanın üretime devam etmesi, işçilerimizin korunması için bir çözüm planınız var mı? Yoksa Adana'yı yine yalnız mı bırakacaksınız?"