"Aylardır kapalı olan restoranlar, kafeler, pastaneler ne zaman açılacak?"

Burdur

TBMM İdare Amiri Dr. Mehmet Göker, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a aylardır kapalı olan restoran ve kafeler hakkında yazılı soru önergesi verdi.

TBMM İdare Amiri Dr. Mehmet Göker, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a aylardır kapalı olan restoran ve kafeler hakkında yazılı soru önergesi verdi.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle aylardır kapalı olan restoran ve kafelerin bir an önce açılmayı beklediğini dile getiren GÖKER, “Faaliyetleri durdurulan işletmelerin vergi ödemelerinin mücbir neden kapsamında ertelenmesi kararı olumlu olsa da artık işletmelerin önemli bir bölümünün ertelenen yükümlülüklerini yerine getirecek maddi gücü kalmamıştır. İşletmelerin ciddi bir ekonomik sıkıntı içinde olduğu ve gelir elde edemedikleri mevcut sürecin ne zaman sona ereceği bilinmediği için elektrik, su, doğal gaz ve kira ödemelerinin de durdurulması gerekmektedir” dedi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında, AVM’lerde ve yurt içi uçuşlarda uygulanan HES kodu ile giriş uygulamasının, kafe, restoran, pastaneler için de uygulamaya başlanması ve yeme-içme yerlerinin faaliyetlerine izin verilmesi söz konusu sıkıntıların aşılması açısından oldukça önemli bir adım olacağını belirten CHP’li Vekil, “Söz konusu işletmelerin bir an önce en sert tedbirlerle açılması ve alınan tedbirlere uymayanların gerekirse kapatılması, aşılamada yeme-içme sektörü çalışanlarına öncelik verilmesi, hijyen kurallarının en katı şekilde uygulanması ve masalar arası sosyal mesafeye dikkat edilerek uymayanların cezalandırılması gibi önlemlerle bu işletmelerin açılması tüm sektörün beklentisidir” diyerek bakanlığa bazı sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

"İşletmelerin ciddi bir ekonomik sıkıntı içinde olduğu ve gelir elde edemedikleri sürecin ne zaman sona ereceği bilinmediği için elektrik, su, doğal gaz ve kira ödemelerinin de durdurulması gerektiğini düşünüyor musunuz?

Pek çok yere girişte uygulanan HES kodu ile giriş uygulamasının, kafe, restoran, pastaneler için de uygulamaya başlanması konusunda bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?

Eğer açılma süreci biraz daha uzarsa, yeme-içme sektöründe bulunan işletmelerinde yaklaşık yüzde 30’unun bir daha açılamayacak olması ihtimalini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yeme-içme sektörünün kapalı olması nedeniyle bu sektörden ekmek yiyen yaklaşık 2 milyon aileye bu zorlu süreçte neler tavsiye edersiniz?"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.