"Deniz kenarında diye köy meydanına bile göz diktiler"

Antalya

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, konuşmasında Antalya’nın Demre ilçesinde iskele ve köy meydanının bulunduğu alanın işletmesinin, geçtiğimiz gün gerçekleşen ihale ile özel bir şirkete verilmesine tepki gösterdi.

“Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen, kripto para faliyetlerinin düzenlendiği “SPK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ” hakkında söz alan CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, konuşmasında Antalya’nın Demre ilçesinde iskele ve köy meydanının bulunduğu alanın işletmesinin, geçtiğimiz gün gerçekleşen ihale ile özel bir şirkete verilmesine tepki gösterdi.

“AKP iktidarının akıl almaz uygulamaları maalesef devam ediyor.” diyen Mustafa Erdem,“Dün yapılan bir ihaleyle memleketim Antalya'nın Demre ilçesi, Üçağız mevkiinde, Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesinde bulunan, üstelik sit alanı olan yaklaşık 13 bin metrekarelik alanın işletmesi özel bir şirkete verildi.” açıklamasında bulundu.

“Akdeniz ve Ege kıyılarında halkın kullanımında olan alanlar yıllardır AKP iktidarı tarafından şirketlere ihale ediliyor ve halkın kullanımına kapatılıyor. Orada yaşayan insana birşey sorulmuyor, belediyeye bir şey sorulmuyor. Vallahi rant için herşeyi yapıyor bu iktidar.” diyerek sözlerine devam etti.

“Neresi bu alan? Orada yaşayan köylülerin kullandığı köy meydanı. Artık insaf diyorum, artık insaf! Halkın kullandığı köy meydanı 3-5 şirketi zengin etmek için halkın elinden alınıp kiraya verilir mi? O meydanı kullanmadan insanlar evine komşusuna bile gidemez. Öyle bir meydan!” diyerek kürsüde tepki gösterdi.

Son olarak, “Diğer taraftan burası sit alanı olduğundan vatandaş bile gelip 1 çivi çakamıyor. Peki bu ihaleyi alan şirket, burayı böyle mi bırakacak sanki? Yurttaşın anayasa güvencesinde kıyılardan ve denizlerden özgürce faydalanma hakkını elinden alan bu uygulamalardan vazgeçin! Buradan Antalya ve Demre halkı adına Sayın Bakana sesleniyorum: Bu kabul edilemez bir durumdur, ihaleyi lütfen iptal edin!” uyarısında bulundu.

Yorumlar (1)

Osman 1 Hafta Önce

6saat olmuş yorum yok?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.